Zijn zonnebloempitten gezond?

Zonnebloempitten zijn gezond! Wist je dat een zonnebloempit nog gezonder is, dan dat je nu denkt?

Alles over de zonnebloem!

Word jij blij bij het zien van de zonnebloem? De vrolijke gele bloem en groene stengel laten deze bloem ver boven het korenveld uitsteken. De zonnebloem is een slimme bloem, zo staat de zonnebloem staat altijd in de richting van de zon.

De pitten van de zonnebloem worden gezien als de ‘vrucht’. De pit van de zonnebloem is eetbaar. Rondom de pit zit een ‘vel’ en een ‘schil’ om de pit goed te beschermen. Zonnebloempitten zijn een populaire snack. Zonnebloempitten zijn een ware ‘superfood’.

Zonnebloem in zonlicht

Hoe gezond zijn zonnebloempitten?

» Wist je dat een gemiddeld persoon in ‘Griekenland’ of ‘Turkije’ meer dan 1,5 kilo zonnebloempitten per jaar eet?

En dit is niet vreemd! Zonnebloempitten zijn gezond.

Zonnebloempitten zitten vol met vitamines en mineralen!

De pit van een zonnebloem is rijk aan vitaminen, bijvoorbeeld vitamine E, vitamine B, vitamine B6 en vitamine B11.

Een hoog gehalte aan ‘Vitamine E‘ is een van de belangrijkste eigenschappen van een zonnebloempit. ‘Vitamine E‘ is een anti-oxidant en voorkomt daarmee oxidatie van cholesterol. De antioxidanten in zonnebloempitten voorkomen een ophoping van vetten in bloedvaten.

Daarnaast zitten er veel mineralen in zonnebloempitten, bijvoorbeeld koper, magnesium, mangaan, seleen en fosfor. Al deze vitamines en mineralen maakt de zonnebloempit een ‘superfood’.

Slechts een handvol zonnebloempitten per dag, levert al meer dan 90% van de aanbevolen hoeveelheid ‘vitamine E‘ per dag!

Gezonde zonnebloempitten op een houten keukenlepel naast andere soorten zaden en noten.

Zonnebloempitten zijn gezond, ze ondersteunen de spijsvertering!

Zonnebloempitten zijn rijk aan vezels! Voedingsvezels dienen als voedingsbron voor goede en gezonde bacteriën in de darmen en maag. Deze bacteriën bevinden zich met name in de dikke darm. Voedingsvezels stimuleren een gezonde darmflora en helpen bij een gezonde spijsvertering.

Goed voor de huid!

Naast de anti-oxiderende functie van de ‘vitamine E’ in zonnebloempitten, werkt ‘vitamine E‘ ook stimulerend voor een sterke en glanzende huid. ‘Vitamine E‘ draagt bij aan het behoud van een vitale, sterke en gezonde huid. ‘Vitamine E‘ zit vol belangrijke vetzuren, die de huid gehydrateerd en egaal houden.

Goed voor de bloedsuikerspiegel!

Vezelrijke voeding helpt ook bij de balans in bloedsuikerspiegel. Vezels vertragen de opname van suiker in de bloedsomloop, wat een plotselinge ‘piek’ of ‘dal’ zal voorkomen.

Zonnebloempitten zitten vol eiwitten!

Iedereen weet dat eiwitten belangrijk zijn voor het menselijk lichaam! Eiwitten dragen bij aan het aansterken en versterken van spieren, maar leveren ook grote hoeveelheden energie voor het menselijk lichaam. Zonnebloempitten zitten vol met eiwitten! Een portie van 100 gram zonnebloempitten bevat al bijna 20 gram eiwit! Veel vezels, eiwitten en bijna geen suiker maken de zonnebloempit een ideale voedingsbron voor iedereen!

Kan ik zonnebloempitten eten met een notenallergie?

» Zonnebloempitten worden niet tot de categorie noten gerekend.

Een persoon met een allergie voor noten hoeft dus niet allergisch te zijn voor zonnebloempitten. Deze zaden staan los van de allergie voor noten.

De pitten kunnen wel in een fabriek zijn verwerkt, waar ook noten worden verwerkt. Dit kan zorgen voor sporen van noten. Ook bestaat de kans, dat een persoon met een ‘notenallergie’ een allergie heeft voor ‘pitten en zaden’. Het kan daarom gevaarlijk zijn om zonnebloempitten te eten met een ‘notenallergie’.

Wat is de voedingswaarde van zonnebloempitten?

Voedingswaarde zonnebloempitten

Waar kan ik zonnebloempitten kopen?

Zonnebloempitten worden veel gebruikt als toevoeging aan bijvoorbeeld ‘salades’, ‘muesli’, ‘yoghurt’, ‘brood’ en ‘rijstgerechten’.

Waarom zou je zonnebloempitten kopen?

» Vol met vitaminen en mineralen!
» Ondersteunen de spijsvertering!
» Goed voor de huid!
» Goed voor de bloedsuikerspiegel!
» Vol eiwitten!
» Zonnebloempitten zijn gezond!

Zonnebloempitten zijn overal te koop, bijvoorbeeld in de supermarkt! Het is daarentegen voordeliger om zonnebloempitten online te kopen. De porties die online worden aangeboden zijn groter en bovendien veel voordeliger!

Een aanrader zijn de zonnebloempitten van ‘Body & Fit’. Deze zonnebloempitten zijn al gepeld. Én daarnaast prijstechnisch goedkoper dan in de supermarkt!

» Lees hier ruim 4500 klanten reviews over zonnebloempitten.

Merijn

13 september 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *